Negen turnsters Olympia op het podium

Zaterdag 24-3-2018 waren de tweede RWS B wedstrijden van Regio Drenthe te Dwingeloo. Op deze wedstrijden waren 40 deelneemsters van Olympia present. Zij streden ieder op hun eigen niveau om de medailles. Negen deelneemsters kwamen met een medaille thuis. Bij deze wedstrijden werden 10 finaleplaatsen behaald voor de Provinciale Kampioenschappen op 7 april in Meppel, zodat het totaal op 19 komt.

Dat het de tweede regionale wedstrijd van het seizoen was voor deze meisjes en dames van Olympia, was te merken; de resultaten waren over het algemeen beter dan bij de eerste wedstrijd.

In de eerste ronde behaalde Marjolein Weteringe de derde plaats bij junior E en Colette Zwiers, senior G, turnde zich ook naar een 3e plaats in haar categorie. Zoë van Houten behaalde een PK finaleplaats bij junior G.

Bij de tweede wedstrijd belandde Anouk Wittering op de 3e plaats bij instap D2, dat was een verrassing, want het was haar eerste wedstrijd. Renate de Vries en Sabine de Bruin werden respectievelijk 2e en 3e bij senior F. Naomi Verhage, vorige wedstrijd nog tweede bij jeugd 2 G, turnde een stabiele balkoefening en sleepte mede daardoor het goud in de wacht. Naomi, Anouk, Renate en Sabine mogen alle vier meedoen op 7 april. Luna v.d. Berg, jeugd 2 G, had bij de vorige wedstrijd al een finaleplaats behaald voor de PK.

De 11-jarigen (pupil 2) niveau D1 waren in de derde wedstrijd aan de beurt. Norah Mannak turnde een mooie wedstrijd met arabier-flikflak-flikflak op vloer, maar belandde net naast het podium op een vierde plaats. Loreen Weide wist tot ieders verrassing de gouden medaille in de wacht te slepen bij pupil 1 D2. Ook zij mag meedoen op 7 april. Bij deze wedstrijd verraste Nicole iedereen door op het podium te belanden. Na afloop zei ze: ‘ik heb nog nooit zo ontspannen een wedstrijd gedraaid’. Hopelijk kan ze dat gevoel op de PK vasthouden en ook daar een mooie prijs mee naar huis nemen.

In de laatste wedstrijd, waar Olympia 8 deelneemsters had, lukte het Jessie Prijs om de bronzen medaille te winnen. De overige deelneemsters turnden een stabiele wedstrijd, maar niet genoeg om op het podium te belanden.

De leiding kijkt met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijden. Met in totaal 19 deelnemers aan de Provinciale Kampioenschappen, waar de besten van Noord en Zuid Drenthe tegen elkaar strijden, mag dat ook wel.