Peutergym

Bij Olympia kunnen kinderen van ongeveer 1,5-2 jaar en ouder beginnen met gymmen. Deze lessen zijn bedoeld voor de peuter samen met een begeleider. Een begeleider kan de moeder, vader, opa, oma, oppas of iemand anders zijn die op dat moment het kind onder zijn of haar hoede heeft. De kinderen zijn van harte welkom vanaf het moment dat ze goed kunnen lopen totdat ze naar de basisschool gaan. Dan kunnen ze doorstromen naar de kleutergroepen.

Tijdens de lessen stimuleren we de kinderen in hun totale ontwikkeling. De leidster creëert verschillende situaties met meerdere bewegingsmogelijkheden en geeft de spelmogelijkheden aan waarna de begeleidster/der samen met het kind aan de slag gaat.

Er wordt altijd begonnen met de ballen en iets erbij, dus er is meteen iets herkenbaars en het nodigt de peuters uit direct aan de slag te gaan. Daarna zetten we een aantal toestelsituaties neer en kunnen de kinderen ‘vrij’ spelen onder begeleiding.

Tot slot gaan we in de kring nog wat zangspelletjes doen, zowel oude bekende spelletjes als nieuwe snel aan te leren spelletjes. En dan is de les alweer voorbij. Kom gerust eens kijken en doe mee!

De eerste twee lessen zijn altijd gratis.

Bekijk het lesrooster voor de tijden en de verschillende gymzalen waar de lessen worden gegeven.

Foto’s van ouders met kinderen!