Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben samen een leuk beweegprogramma ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Met gevarieerde oefeningen en bewegingen leren peuters en kleuters de basis van bewegen. Olympia is officieel erkende aanbieder van het Nijntje Beweegdiploma.

De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 6 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

Tijdens de lessen Ouder & Kind gym beginnen de peuters met onderdelen uit de beweeglessen van Nijntje. Wanneer ze ongeveer 4 jaar zijn kunnen ze het Nijntje Beweegdiploma 1 halen. Vervolgens kunnen ze tijdens de lessen in de kleutergroep oefenen voor het Nijntje Beweegdiploma 2. De leiding geeft aan wanneer ze het tweede diploma kunnen behalen.

(tekst www.beweegdiploma.nl)