Dans

Al sinds 1976 wordt er bij Olympia gedanst. Eerst met 2 groepen en nu uitgegroeid naar 14 groepen onder leiding van verschillende leidsters. Vanaf 4 jaar kun je al komen dansen bij Olympia. Er zijn ook groepen vanaf 60 jaar en ouder en een recreatiegroep.

Wat is er zo leuk aan dansen?
Je doet het samen, er wordt leuke muziek gebruikt  en je leert allerlei passen en bewegingen.

De les begint met een warming up, lekker warm worden en in de sfeer van de les komen. Dan volgt er een scholingsgedeelte, hier wordt gelet op de houding, worden de spieren losgemaakt en versterkt en verlengd. Vervolgens leren we iets moeilijks of iets nieuws, dan volgt er een dans. Voor elk deel wordt weer andere muziek gebruikt.

Kleuterdans

Voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar die van dansen houden is er kleuterdans. In deze groep wordt spelenderwijs de beginselen van het dansen aangeleerd. We werken aan basispassen, expressie, tellen van muziek, houding en improvisatie. In de les wordt veel gebruik gemaakt van attributen. Er wordt vanuit de fantasie gewerkt. Ook werken we aan een dans die de kinderen kunnen laten zien aan papa en mama.

Kids Dance

Kinderen van 6  jaar en ouder kunnen in de kidsdance groepen dansen. In deze groepen wordt gewerkt aan moeilijkere basispassen, expressie, tellen van muziek, houding en improvisatie. Daarnaast worden oefeningen gedaan om het lichaam sterker en leniger te maken.

Jazzdans

Vanaf 9 jaar worden de basispassen verder uitgebreid. Ook wordt er gewerkt aan verschillende danstechnieken. Je leert bijvoorbeeld hoe je een goede pirouette draait. Natuurlijk blijf je ook oefeningen doen om je lichaam sterker en leniger te maken zodat je steeds beter kunt dansen. In de dansen worden ook invloeden toegevoegd uit moderne dans, hiphop en streetdance.

“Jessie Danst”
Als je begint met dansen bij Olympia werken we volgens de principes van “Jessie Danst”. Dit zijn werkboekjes voor kinderen van 4 – 12 jaar waarin opdrachten staan in vijf verschillende categorieën. Als je deze opdrachten goed uitvoert verdien je een sticker. Wanneer het boekje vol is ontvang je een diploma. Zo leer je op een leuke manier verschillende danstechnieken.

Optreden
Wanneer we een dans hebben geleerd, willen we die ook laten zien. Daarom zijn er verschillende momenten in het jaar waarop we de dansen laten zien, tijdens openbare lessen, dans2demo’s en elk seizoen een afsluitende show in Theater de Tamboer. Sommige groepen doen zelfs mee aan danswedstrijden, dit zijn voorrondes voor het NK Jazzdans.

Selectie
Naast de reguliere lessen zijn er ook selectiegroepen. We kennen een D, C en B selectie. Deze letters komen overeen met de niveaus waarop tijdens wedstrijden wordt gedanst. Voor deze selecties word je uitgenodigd. Met de selectiegroep doe je dan ook mee aan de wedstrijden.

25+
Ben je 25 jaar of ouder en vind je het leuk om te dansen? Er zijn binnen Olympia twee groepen voor dames en heren ouder dan 25 jaar. Op maandag van 18.45-19.30 uur danst de beginnersgroep en van 19.30 – 20.30 uur de gevorderde groep. De beginnersgroep doet verschillende oefeningen voor de lenigheid en de conditie en leert dansen aan op diverse muziek. De gevorderde groep begint met een warming up, een scholingsdeel voor de lenigheid en techniek en gaat dan aan de slag met een dans. Het zijn twee hele gezellige groepen waarbij plezier in dansen voorop staat. Ook laten deze groepen hun dansen natuurlijk graag zien tijdens Dance2Demo’s en de gevorderde groep soms op wedstrijden. Op woensdagochtend is er nog een groep voor 30+ waar gedanst kan worden en voor dames en heren van 50+ is er dan bewegen op muziek.

Bekijk het lesrooster voor de verschillende gymzalen waar de lessen worden gegeven voor diverse leeftijdsgroepen.