Aerobic / Steps / BBB

Deze lessen worden opgebouwd uit drie onderdelen. De lessen zijn voor iedereen geschikt. De bewegingen zijn eenvoudig zodat het voor een grote groep aantrekkelijk is. Naast het bewegen staat de gezelligheid ook voorop.

Tijdens een 20 minuten durende aerobic workout werk je aan het uithoudingsvermogen. Op swingende, lekker in het oor liggende muziek voer je de bewegingen en passen uit. De passen zijn niet moeilijk.

Naast aerobic maak je ook gebruik van een step. Bij steps zijn er verschillende manieren om op en naast de step te bewegen. Dit doen we ongeveer 15 minuten en de step zetten we op 2 verschillende hoogtes. De muziek is iets langzamer dan bij aerobic.

Aan het eind van de les doen we bil-, been- en buikspier oefeningen. Variaties in spieroefeningen, rug- en zijspieren, variërend tempo in muziek, dit om het leuk te houden!

We sluiten de les af met hoofd-, schouders-, rek- en uiteraard ontspanningsoefeningen. Dit alles op rustige muziek zodat het lichaam zich weer gaat ontspannen. Daarna kan er gedouched worden.

Wanneer en waar: zie het lesrooster
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Wat: meenemen een handdoek, (voor over de matjes, die aanwezig zijn)