Op 17 maart jl. vonden in Beilen de eerste RWS C wedstrijden van dit seizoen plaats. Deze wedstrijden zijn voor meisjes vanaf 9 jaar voor niveaus H, D3, D4 en D5. Olympia had in totaal 29 deelneemsters. Zij streden elk in hun eigen niveau en leeftijdscategorie om de medailles. Voor de meeste deelneemsters was het hun allereerste wedstrijd of de eerste regionale wedstrijd van het seizoen. Ze waren dan ook best zenuwachtig.

Op alle toestellen werd geturnd; sprong, brug ongelijk, balk, lange mat en ringen. Af en toe was het nog wel lastig om op al die toestellen de oefeningen te onthouden en werd er door de jury afgetrokken voor vergeten onderdelen. Toch wist een aantal turnsters het podium te behalen.

Bij pupil 2 niveau D5 behaalde Britt Weijdema de derde plaats. Best knap als je bedenkt dat ze nog niet zo lang op gym zit. Myrthe Loovers nam de bronzen medaille van junior niveau H mee naar huis en Eline Vos bij pupil 2 D4. Dewi Strijker, pupil 1 D4, kreeg de gouden medaille omgehangen.

Bij sommige categorieën waren weinig inschrijvingen en werden deelnemers samengevoegd. Hierdoor werd het ringenzwaaien apart gedaan. Ook hier viel een aantal Olympianen in de prijzen:

Ilana Grootenhuis, Merle Hoving en Britt Weijdema hadden een ‘clean sweep’ bij pupil 1 en 2 niveau D5. Merle en Britt kregen allebei het zilver omgehangen en Ilana het goud. Iris Schregardus ging er tot haar eigen grote verrassing met de bronzen medaille vandoor bij instap D3 en Nova van de Beld kreeg een gouden medaille voor haar oefening aan de ringen bij pupil 2 D3.

Al met al gezellige wedstrijden, met nog wat aandachtspunten voor de volgende wedstrijd op 26 mei. Dan turnen de meisjes een thuiswedstrijd.