Druk weekend voor Olympia

Hoogeveen/Joure/Harderwijk – Afgelopen zaterdag (3/2) zetten veel deelnemers van C.G.V. Olympia hun beste beentje voor bij dames- en herenturnen en jazzdanswedstrijden.

32 danseressen deden met 3 dansen mee in verschillende categorieën. Voor de helft van de 12 danseressen bij D niveau t/m 13 jaar was het de eerste wedstrijd. Zij behaalden een keurige 8e plaats. Bij C niveau t/m 16 jaar, die ook ’s morgens aan de beurt waren, ging het ook goed. Zij bezetten met een strakke dans uiteindelijk een knappe 8e plaats in een sterk deelnemersveld. ’s Middags waren 10 danseressen bij niveau C t/m 19 jaar aan de beurt. Zij werden 3e. Aanstaande zaterdag doen de jazzgroepen mee aan de Oost-Nederlandse Kampioenschappen in Almelo.

In Joure werden afgelopen weekend de RWS wedstrijden voor de heren georganiseerd. Twee turners van Olympia Hoogeveen kwamen in actie. Jaiden Blokzijl turnde op niveau 16 in de categorie pupil. In dit niveau kun je voor een gedeelte je eigen oefeningen samenstellen. Hij moest het tegen 15 andere jongens opnemen; het beloofde een zware strijd te worden. Jaiden begon op vloer, een onderdeel waar hij goed in is. Hij liet onder andere een mooie loopoverslag en een split zien, een prima begin. Ook op de overige onderdelen scoorde hij prima. De concurrentie bleek toch wel erg sterk, uiteindelijk moest Jaiden genoegen nemen met een 8e plek.

Ook Lennert Vermeer nam deel aan deze wedstrijd. Hij turnde op niveau 10 in de categorie junior. Lennert mag terugkijken op een prima wedstrijd. Op het onderdeel voltige scoorde hij zelfs het hoogste cijfer van alle deelnemers uit zijn groep. Uiteindelijk eindigde hij op de 5e plek.

Het Activum in Hoogeveen was de plek waar de meisjes en dames hun wedstrijd turnden. Met drie gouden medailles, vier keer zilver, een keer brons, negen plaatsingen voor de Provinciale Kampioenschappen en 20 plaatsingen voor de toestelfinales, zetten zij een prachtige prestatie neer op de eerste plaatsingswedstrijd RWS B.

In de eerste wedstrijd had Olympia 15 deelneemsters. Nadia van Es behaalde een toestelfinale op sprong. Florien Epping belandde net naast het podium, maar plaatste zich voor balk. Zij turnden bij pupil 1 D2. Luna v.d. Berg en Naomi Verhage kwamen op het podium bij jeugd 2 G. Zij werden eerste en tweede. Beiden behaalden twee toestelfinales; Naomi op brug en vloer, Luna op brug en balk.

In de andere baan turnden de junioren en senioren niveau F. Renate de Vries behaalde een mooie 2e plaats en in ieder geval een toestelfinale op brug. Dewi Nijstad stond zo vast als een huis op de balk en behaalde hierop een podiumplaats. Rosanne de Jonge nam de zilveren medaille bij de junioren in beslag. Op sprong, brug en balk turnde zij zich naar een toestelfinale, die trouwens later dit jaar plaatsvindt.

In de tweede wedstrijd kwamen 8 turnsters van Olympia in actie. Zij turnden bij pupil 1 D2 en senior E. Loreen Weide belandde net naast het podium met een vierde plaats bij pupil 1 D2, net als Kirsten de Vries bij senior E. Zij behaalden wel allebei een toestelfinale op respectievelijk sprong en vloer. Kayla Larti behaalde bij pupil 1 D2 ook een toestelfinale op sprong en Elise Martens in dezelfde categorie één op brug. Nicole de Vries turnde naar een toestelfinale bij senior E op sprong.

In de derde wedstrijd was instap D2 aan de beurt voor hun allereerste regionale wedstrijd. Voor een eerste wedstrijd deden ze het goed en dat resulteerde in een eerste plaats voor Shenna Giethoorn en finaleplaatsen voor haar op brug en vloer. Lotte Belksma kreeg het brons omgehangen. Ook zij plaatste zich voor vloer. Tess van Beek, nog niet zo lang op turnen, behaalde een finaleplaats op brug. Tegelijkertijd turnden in de andere baan de pupillen 2 D1. Het lukte hen niet om alles even netjes uit te voeren en niets te vergeten. Van de vijf turnsters van Olympia in deze categorie behaalde alleen Mila Hoogeveen een toestelfinale op balk.

Aan de andere kant van de zaal turnde jeugd 1 D2. Bernieke de Groot kwam net niet op het podium, maar plaatste zich wel voor de Provinciale Kampioenschappen op 7 april. Zij behaalde ook een toestelfinale op vloer, evenals Indy Timmermans dat deed op balk.

In de vierde en laatste wedstrijd had Olympia ook nog deelneemsters. 5 turnsters bij instap D2, junior en senior G en junior E. Mera Weide, die bij instap D2 turnde, had het moeilijk in een sterk deelnemersveld. Zij veroverde wel een toestelfinaleplaats op sprong.

Sanne Masselink heeft een poos niet meegedaan aan wedstrijden, maar kwam wel een niveau hoger uit. Zij behaalde een knappe finaleplaats op balk. Marjolein Weteringe en Lisa Kapteijn turnden bij junior E. Marjolein keerde met het zilver en een finaleplaats voor vloer naar huis. Lisa nam een finaleplaats op balk mee. Colette Zwiers kwam in actie bij senior G. Zij nam de gouden medaille mee naar huis en 2 tickets voor finaleplaatsen op balk en vloer.

Alle deelneemsters van Olympia met een medaille en Bernieke de Groot mogen op 7 april meedoen aan de Provinciale Kampioenschappen.