Inge en Meike springen naar toestelfinales!

Dwingeloo, 10 februari jl. turnden negen turnsters van Olympia mee met de RWS A van Groningen en Drenthe.

Iris Knol en Vanessa Djirlauw turnden twee weken geleden mee met de derde divisie wedstrijd van Noord Nederland en hebben in de afgelopen weken hard getraind om hun foutjes te verbeteren. Voor de balk hebben we de laatste training een jurylid uitgenodigd om iets meer de zenuwen onder bedwang te kunnen houden als er iemand zit te kijken. Dit heeft goed geholpen, want beide meisjes bleven op de balk tijdens hun wedstrijd. De andere toestellen gingen naar behoren. Iris eindigde op een tiende plaats en Vanessa eindigde als zestiende.

In de tweede wedstrijdronde waren de andere zeven turnsters aan de beurt. De senioren niveau D en jeugd 1 N4. Voor Selma Pekel, Geranne v.d. Hof en Sylvana Zuidema was dit hun debuut op de RWS A. Zij turnden een niveau hoger dan vorig jaar. Wegens een blessure kon Sylvana helaas alleen de brug turnen en liet hier een goede oefening zien. Geranne was nog niet helemaal klaar voor dit niveau en mistte op een aantal toestellen nog wat eisen. Wat nog een mooie uitdaging voor haar wordt voor de volgende wedstrijd. Selma turnde op de balk een stabiele oefening en plaatste zich alvast voor dit toestel. Ook in deze categorie D, turnden Lisa Freese en Marieke de Groot. Zij hebben dit niveau vorig jaar ook geturnd. Op sprong sprongen beide dames twee verschillende sprongen om zich te kunnen plaatsen voor de toestelfinale. Helaas lukte het deze keer voor Lisa net niet en Marieke verzekerde haar plekje al wel.

Aan de andere kant van de zaal turnden Meike Smand en Inge v.d. Goes een mooie wedstrijd. De zenuwen werden netjes opgeborgen en zo konden ze lekker turnen. Dit lieten beide meisjes zien op de sprong onderdelen. Zowel op vloer en sprong werden ze 1e en 2e. En dat met voor het eerst op de pegasus een half in half uit! De spanning steeg weer na het laatste toestel brug ongelijk, want Inge stond op dat moment derde. Uiteindelijjk mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen en een plaatsje voor de Provinciale Kampioenschappen van Groningen en Drenthe.

Een gedeeltelijk geslaagde dag, op naar 31 maart in Assen. Daar kunnen ze nog proberen om zich te plaatsen voor de toestelfinales en voor de PK.