Olympia springt eruit !

Hoogeveen, 18 november jl. organiseerde Regio Drenthe in samen werking met Olympia de jaarlijkse springwedstrijden op niveau B, C, D en E. 90 deelnemers van Olympia waren onderverdeeld in elf groepen. Deze groepen sprongen in verschillende categorieën en niveaus.

In de ochtend deden de meeste deelnemers van Olympia mee, de jongsten en de oudsten. Vijf groepen in de jongste categorie 9-12 jarigen op E-niveau, een groepje op D-niveau en twee groepen op C-niveau.

De jongsten sprongen lange mat, minitramp en minitramp bok. Bij D-niveau turnden we dit jaar voor het eerst op de airtrack, waar de dames vorig jaar op C-niveau al op turnden. Dit is een soort tumblingbaan, wat voor vering zorgt tijdens de sprongen en beter is voor de gewrichten van de turn(st)ers.

Het groepje jongens, met twee meisjes erin, eindigden op de derde plaats met minitramp, 2e op minitramp bok en mochten een beker in ontvangst nemen voor de lange mat. De andere groepen op E-niveau bestonden uit alleen maar meisjes. Olympia 2 eindigde twee keer op een tweede plaats en één keer op de 9e plek. Olympia 3, 4 en 5 eindigden op elk toestel wisselend. De resultaten zaten allemaal dicht bij elkaar.

Olympia 6 bestaand uit meisjes en twee jongens turnden op D-niveau bij minitramp en airtrack. Daar eindigden ze respectievelijk derde en tweede. De kast was voor deze groep nog te moeilijk, dus sprongen zij op E-niveau met de minitramp bok. Hier werden zij 1e!

De senioren hadden een druk programma met hun vijf onderdelen. Op de airtrack sprongen zij dit jaar met nieuwe combinaties naar de derde plaats. Op de andere toestellen; minitramp, minitramp pegasus en minitramp tafel eindigden ze vlak achter de nummer één. De dames mochten een beker in ontvangst nemen op plank pegasus C-niveau.

Na een goed verloop van de ochtendwedstrijd en een pauze kwamen de junioren in actie. Olympia had op elk niveau één groepje. De E-groep deed op minitramp keurige sprongen, zoals een hurksprong en spreidsprong. Zij eindigden als vijfde, zo ook op minitramp kast. Op de lange mat deden ze het beter en werden hier derde.

In Olympia 8 sprong één jongen mee en met veel concurrentie sprongen ze in de middenmoot met hun drie toestellen. Olympia 10 deden mee op vijf toestellen. Dit jaar voor het eerst met minitramp tafel (3e). Op minitramp eindigden ze ook als derde. Tweede op minitramp pegasus en airtrack. Deze ploeg mocht de beker in ontvangst nemen op plank kast (zie foto).

Olympia kijkt terug op een mooie, vlot verlopen wedstrijddag in het Activum. Waar de ruime opstelling voor deze wedstrijd erg fijn was om te turnen en te kunnen genieten van alle springers.

(Lonneke Verhage)