Zaterdag 18-11 werd de eerste wedstrijd van het seizoen, de groepsspringwedstrijden gehouden in het Activum. Het waren mooie wedstrijden met goede resultaten, Olympia mocht vier bekers mee naar huis nemen. Het is mooi om te zien hoe alle gymnasten samen gedreven zijn om een goed resultaat te halen, maar bovenal een hele leuk dag hebben. Hieronder twee verslagen over deze dag.

Verslag van een moeder: Henriette Zuidema

Zaterdag 18 november waren de springwedstrijden in Hoogeveen. In het Activum, de deelnemers moesten er om 8 uur zijn. Er deden veel kinderen mee, vooral Olympia had een grote groep. Er waren mooie sprongen bij, ze deden allemaal super hun best om als groep te winnen. Olympia heeft 3 bekers gewonnen dat was op plank pegasus, lange mat en trampoline bok.

Op het onderdeel trampoline/tafel zijn geen prijzen gevallen, daar had iedereen teveel aftrek op. De EHBO heeft niks te doen gehad, gelukkig maar!!

Het was een geslaagde morgen, ze liepen op tijd en om 1 uur konden de deelnemers van de ochtendwedstrijd weer na huis. In het middagprogramma heeft Olympia nog een beker binnen gehaald. Super gedaan van alle meiden en jongens!!

Vanuit de springwedstrijd commissie:

Niet alleen de gymnasten maar ook de commissie kijkt altijd uit naar de springwedstrijden. Veel ouders zien alleen wat er die zaterdag op de vloer gebeurt, maar wat gebeurt er al veel achter de schermen. Alle oefenstof wordt door de leiding voorbereid, er wordt in de lessen druk geoefend en dat allemaal om zo goed mogelijk op de wedstrijd voor de dag te komen.

Dit jaar is Olympia gevraagd om de wedstrijden te organiseren, net na de zomer komen we bijeen om alvast een start te maken met de planning. De zaal moet worden gehuurd, de catering geregeld, vrijwilligers worden benaderd, EHBO wordt geregeld etc. etc. De laatste week voor de wedstrijden moet er veel geregeld worden, want alles moet op zaterdag klaar staan, de laatste zaken worden gecheckt en op vrijdagavond begint het opbouwen. Om 19:00 uur stond er een grote groep vrijwilligers klaar om de toestellen op te halen van andere locaties en klaar te zetten in de hal. Rond een uurtje of 20.30 stond alles klaar en wat een mooie baanindeling hebben we kunnen neerzetten. Wat mogen we in Hoogeveen blij zijn met het Activum want het is een prachtige hal om de wedstrijden in te kunnen organiseren.

Om 7.30 uur op zaterdag staat iedereen klaar om de laatste dingen af te ronden. De jury komt binnen, de mensen van de telcommissie, de wedstrijdleiding en natuurlijk de gymnasten. De wedstrijden kunnen beginnen. Er werden mooie sprongen gemaakt en gelukkig heeft de EHBO een rustige dag gehad. Na alle prijsuitreikingen waar Olympia 4 bekers in ontvangst mocht nemen, gingen alle gymnasten naar huis. Maar het werk zit er nog niet op, alle toestellen moeten nog opgeruimd worden, de zaal en de kleedkamers geveegd, zodat we alles weer netjes achterlaten. Ook nu was er weer een mooie groep vrijwilligers aanwezig. Zonder al deze mensen zouden we geen wedstrijden kunnen organiseren. Dus naast trots zijn op de vier bekers die we behaald hebben als vereniging, mogen we ook trots zijn op de ruim 35 vrijwilligers die deze dag hun bijdrage geleverd hebben.

Bedankt allemaal!