Persbericht geschreven door Lonneke Verhage:

Beilen, 25 mei jl. werden de jaarlijkse toestelfinales gehouden in de Drenthehal. Deze waren georganiseerd door gymnastiekvereniging FIT Beilen en de TC Regio Drenthe. Zij ontvingen vierhonderdnegenennegentig turnsters in vier wedstrijdronden. In alle wedstrijden van het seizoen hebben de turnsters zich kunnen plaatsen op brug ongelijk, sprong, balk, vloer en ringenzwaaien. Olympia deed mee met eenenveertig deelneemsters.

Elke wedstrijdronde had Olympia in verschillende categorieën turnsters. De leiding had het er maar druk mee. In de eerste wedstrijd turnden de instappers D1 en D2 en junioren F. Memphis Eshuis mocht op vier toestellen uitkomen, sprong, brug, vloer en ringen. Op de vloer liet ze een mooi boogje en loopsprong zien. Ook op de andere toestellen deed ze het goed. Alicia Liefers turnde in dezelfde categorie D2 op de balk en vloer en Emmely Kruizinga en Lotte Post op de brug ongelijk. Bij D1 turnde Fleur Nijmeijer op de balk en de brug ongelijk, zij mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen voor haar brugoefening!

Sam Prijs sprong een mooie streksprong en Pien de Lang liet een keurige balkoefening zien. Aan de andere kant van de zaal sprong Luna v.d. Berg twee verschillende sprongen op de pegasus. Ze turnde een vlotte brug oefening, zo ook Nikki Weide. Op de vloer lieten deze twee dames een eigen gemaakte vloeroefening zien. Ook mocht Nikki haar balkoefening nog een keer tonen. Op het ringenzwaaien waren voor de jongere turnsters vier verschillende niveaus. Bij niveau 4 nam Ellen Evers een gouden medaille in ontvangst en Lotte Post een zilveren. Een bronzen medaille bij niveau 3 was voor Fleur Nijmeijer weggelegd.

Anouk Wittering en Lotte Belksma streden bij pupil 1 D1 tegen elkaar bij de balk. Zij waren zo goed aan elkaar gewaagd, dat zij beide op de derde plaats eindigde. De andere vier meisjes die zich hadden geplaatst in deze wedstrijd turnden hun oefening of het een training was, waardoor er hier en daar wat benen krom of uit elkaar waren. Dat resulteert dan niet tot een podiumplaats. Sanne v. Dam wist het podium drie keer te betreden; brons op brug en vloer en zilver voor ringen! Mila Hoogeveen werd bij de ringen in haar categorie niveau 2 derde. Lotte Belksma werd kampioen op dit toestel bij niveau 3.

Bij pupil 2 D2 stonden Dewi Switijnk en Myrthe Meiring op het podium. Zij turnden bij de brug ongelijk tegen elkaar, maar Myrthe wist hier de overwinning te pakken met een gouden plak! Dit was voor Myrthe niet de enige gouden medaille, want voor het ringenzwaaien mocht ze die ook in ontvangst nemen. Bij sprong werd Dewi tweede en Iris Knol bij pupil 2 D1 kreeg op de vloer een zilveren medaille. Ook Iris mocht net als Myrthe twee keer het podium betreden. Zij werd ook eerste bij het ringenzwaaien in haar categorie niveau 2. Marieke de Groote, Naiobi Kampman en Rosanne de Jonge werden respectievelijk eerste, tweede en derde bij niveau D en C op het ringenzwaaien. Voor Marieke een hele prestatie, zij turnde voor het eerst een steun in de ringen. Dit is een zwaar en moeilijk element!

Ook in de laatste wedstrijd hadden we nog turnsters die hun best deden om op het podium te komen. Bij het ringenzwaaien zelfs twee keer een vol Olympia podium, dit was bij niveau E en F. Meike Smand, Nicole de Vries en Laura Verhagen turnden dit podium bij niveau E en dit deden Selma Pekel, Naomi Verhage en Karin Vos bij niveau F. Ook kwamen er bij deze categorieën nog turnsters op de andere toestellen in actie. Zo sprong Renate de Vries zich naar een derde plaats met een overslag en overslag ½ draai en turnde haar zus Nicole een stabiele balkoefening, wat haar een eerste plaats opleverde!

De wedstrijden hadden een goede sfeer en de turnsters moedigden elkaar aan. De trainsters kunnen weer tevreden terugkijken met negen gouden, acht zilveren en tien bronzen medailles.