Vind je het leuk om de juf of meester te assisteren in je eigen groep? Wil je graag leren en oefenen hoe je dat allemaal moet doen? Dan is deze opleiding helemaal iets voor jou!

Junior Assistent niveau 1 (gymnastiek)

Ben je in of voor 2008 geboren en zit je op gym, dan kun je deze opleiding volgen bij C.G.V. Olympia. Na de zomervakantie starten we weer met een nieuwe ronde. Tijdens de opleiding leer je hoe je kinderen kunt laten klimmen en klauteren, rollen en duikelen, springen, maar ook hoe je moet helpen bij de handstand en de radslag en nog veel meer turnelementen. Ook leer je hoe al het gymnastiekmateriaal werkt en hoe je dat veilig neer kan zetten. Als je klaar bent met de opleiding ontvang je een officieel erkend diploma Gymnastiek Assistent 1, tijdens de laatste cursusdag.

Deze opleiding kun je ook volgen in het kader van je maatschappelijke stage op school. Overleg even met je begeleider van school of deze opleiding goedgekeurd wordt voor je stage.

Toelatingseisen

Leeftijd: geboortejaar 2008 of eerder.

Duur
We starten met deze cursus op zaterdag 31 augustus a.s. van 9.00-12.00 uur in de Booyenverlaat. Zaterdag 21 september, 12 oktober en 23 november 2019 zijn de volgende cursusdagen. Van deze 4 zaterdagen mag je maximaal 1 keer missen. Je krijgt dan een vervangende opdracht. Wanneer je je opgeeft, krijg je van ons een opdrachtenboekje, met 19 stage-opdrachten. De opleiding bestaat dus uit 4 zaterdagen waarbij de 19 stage-opdrachten uit het boekje worden behandeld. Tussen de zaterdagen door oefen je met vangen op je eigen groep of op de groep waar je assisteert.

Kosten
De kosten van de cursus met het opdrachtenboekje zijn € 30,- te betalen op de eerste zaterdag. Wanneer je de cursus met succes afrondt, krijg je van Olympia € 10,00 cadeau.

Kleding
Op de cursusdagen is het makkelijk wanneer je je gymkleding draagt met daarover een trainingspak. Dat houdt jou lekker warm tussen de opdrachten door. Gymschoenen aan je voeten is ook lekker warm, niet alleen sokken!

Aanmelden
Aanmelden kun je je bij Linda de Vries, secretariaat@olympiahoogeveen.nl. Graag onderstaande gegevens invullen en opsturen. Je kunt je opgeven tot en met zaterdag 6 juli 2019.

Voornamen, achternaam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, geboorteplaats, van wie heb je les, assisteer je al, zo ja bij wie?

Opleiders
De cursus wordt gegeven door Lonneke Verhage en Nelleke van der Zwaard-Verhage.

Assistent leider 2
Wanneer je 14 jaar of ouder bent, mag je na deze cursus meteen doorstromen in een verkorte, volgende cursus, wanneer deze wordt aangeboden: assistent leider 2. Ook hier krijg je een gedeelte van het cursusgeld van Olympia terug, wanneer je slaagt.