Op 18 mei jl. vond in Smilde de tweede RWS C plaats. Deze turnwedstrijden zijn voor meisjes vanaf 9 jaar voor niveaus H, D3, D4 en D5.

Olympia had in totaal 37 deelneemsters. Zij streden elk op hun eigen niveau en leeftijdscategorie om de medailles. Voor een aantal deelneemsters was het hun tweede wedstrijd, voor een aantal, die in Slagharen niet hadden meegedaan, de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze waren dan ook best zenuwachtig.

Op alle toestellen werd geturnd; sprong, brug ongelijk, balk, lange mat en ringen. Af en toe was het nog wel lastig om op al die toestellen de oefeningen te onthouden, al ging dat wel veel beter dan bij de vorige wedstrijd. Ook ditmaal wist een aantal turnsters het podium te behalen.

Bij instap D3 behaalde Fleur Gombert wederom de gouden medaille. Louise Gosker turnde zich hier naar een verrassende tweede plaats. Esmay Weide behaalde het brons. Bij jeugd 1 en 2 D5 wist Naomi Yohannes haar bronzen medaille met succes te verdedigen; zij belandde wederom op de derde plaats. Bij pupil 1 en 2 D5 behaalde Mirthe Pathuis het zilver. Dit kwam voornamelijk door een hoog cijfer op brug ongelijk. Bij de andere categorieën hadden de Olympianen een beetje pech; 8 turnsters belandden net buiten het podium op die ondankbare vierde plaats.

Bij sommige categorieën waren weinig inschrijvingen en werden deelnemers samengevoegd. Hierdoor werd het ringenzwaaien apart gedaan. Ook hier viel een aantal Olympianen in de prijzen:

Behaalde Myrthe Loovers vorig jaar nog brons bij junior H, nu kreeg ze het goud omgehangen. Het brons was voor Kirsten Strijker. Bij pupil 1 en 2 D3 stonden Sanne van der Molen en Dewi Strijker met zilver en brons op het podium.

Naomi Yohannes had dubbel geluk zaterdag, want ook voor haar oefening aan de ringen won ze een medaille; hiervoor mocht ze op het hoogste podium plaatsnemen. Rosanne Booij werd daar tweede en Kirsten Brandsma kreeg het brons omgehangen. Eline Vos behaalde tot haar verrassing zilver voor haar oefening aan de ringen bij jeugd 1 D3 en D4, zij deelde deze prijs met 2 andere turnsters.

Al met al gezellige wedstrijden, met over het algemeen betere resultaten dan de vorige wedstrijd. De leiding kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijden.

(geschreven door Nelleke v.d. Zwaard)

Foto’s zijn te vinden op onze Facebook pagina