Zuidwolde, 9 juni jl. werden de laatste regionale turnwedstrijden van het seizoen gehouden. In het afgelopen half jaar op de verschillende RWS wedstrijden, konden de turnsters zich plaatsen voor deze wedstrijd. 45 deelneemsters van Olympia hadden zich geplaatst, waardoor de kans op een podiumplek groot zou zijn. De toestelfinales werden gehouden op de onderdelen; sprong, vloer, brug ongelijk, balk en ringen. 

Een gezellige wedstrijddag begon voor de turnsters en leiding van Olympia al vroeg in de ochtend. Om 8.00 uur stonden de eersten al klaar om hun beste beentje voor te zetten en te proberen om toestelkampioen te worden bij een of meerdere toestellen. De jongste meisjes op niveau instap D2 kwamen allen op verschillende toestellen uit, de concurrentie was hoog. Zij moesten maar liefs tegen 23 andere kinderen. Anouk Wittering wist ze op vloer allemaal te verslaan, ook net haar teamgenootje Lotte Belksma met 0,05. Anouk nam ook de gouden medaille op ringen in ontvangst. Mera Weide behaalde bij ringen de zilveren medaille.

Bij de senioren hadden we bij niveau F vier dames die ook wat prijzen in de wacht wisten te slepen. Renate de Vries ging met twee bronzen medailles naar huis op sprong en brug en een zilveren op vloer. Sabine de Bruin wist Renate te verslaan op sprong en eindigde boven haar op de tweede plaats. Ook Sabine nam nog een medaille mee naar huis. Op balk eindigde zij als 3e. Laura Veenstra turnde op de ringen een mooie oefening en kon de zilveren medaille in ontvangst nemen. Op niveau D turnde Marieke de Groote een Yamashita op sprong, dit is een overslag met nahoeken in de afzweeffase. Hiervoor moet je dus goed kunnen duwen. Haar tweede sprong moest een andere zijn en sprong zij half in, half uit. Hiermee behaalde ze een tweede plaats. Toestelkampioen op brug ongelijk werd Naomi Verhage bij jeugd 2 niveau G. Op ditzelfde niveau turnde Luna v.d. Berg. Zij sleepte twee bronzen medailles in de wacht op sprong en balk. Op de vloer bij junior E wist Marjolein Weteringe kampioene te worden. Met een keurige oefening werd zij beloond met een 12,10. Marjolein turnde ook nog op de brug ongelijk en kreeg hiervoor de tweede prijs. In hetzelfde niveau sprong Lisa Kapteijn keurige sprongen op de balk en ook zij werd tweede.

In de tweede wedstrijd mocht ook Zoë van Houten twee keer naar voren komen. Zij kreeg voor haar overslag over de pegasus een zilveren medaille en voor haar ringenoefening een gouden plak. Een mooi resultaat voor haar, nadat ze een paar jaar niet meer aan wedstrijden mee heeft gedaan. Colette Zwiers is toestelkampioen geworden op de balk. Zij turnde een stabiele oefening waarbij ze alleen trilde door de zenuwen, maar er keurig op bleef. Op de vloer redde ze het net niet en werd tweede. Voor Jessie Prijs was wel de eerste plaats weggelegd op vloer. Met en 13,50 liet zij op niveau jeugd 1 D2 haar concurrentie ver achter zich.

De meisjes van pupil 1 D2 konden helaas niet tippen aan de andere meisjes in hun categorie. Zij turnden op verschillende toestellen, maar redden het niet op toestelkampioen te worden op een van deze onderdelen. Rosanne de Jonge had een goede dag. Zij turnde op de brug ongelijk een vlotte oefening, waarbij ze bij de landing in een keer stilstond. Hiermee behaalde ze met een 11,35 de zilveren medaille.

In de laatste wedstrijdronde turnden Inge v.d Goes en Meike Smand samen naar het podium. Op de ringen werden zij respectievelijk 1e en 2e. Ook werd Inge nog 1e en 2e op de balk en vloer. Kirsten de Vries turnde op sprong een mooie overslag en mocht hiervoor de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij het ringenzwaaien en de vloer liet ze haar concurrentie achter zich en kreeg de gouden plak omgehangen.

Al met al een mooie dag voor de turnsters en leiding van Olympia. Met zeven toestelkampioenen, negen tweede prijzen en zeven bronzen medailles.

Niet alle verenigingen zwaaien nog in de ringen, maar het publiek genoot volop van de turnsters die daar nog wel aan meededen. Het ringenzwaaien vinden de turnsters een van de leukste onderdelen en dit was dan ook aan het resultaat te zien. Zes toestelkampioenen op verschillende niveaus, acht tweede plaatsen en drie derde plaatsen waren voor de Olympianen.

Een mooie afsluiting van het seizoen zou je denken, maar nee hoor. Op zaterdag 14 juli a.s. kunnen alle turnsters en turners van Olympia hun kunnen nogmaals laten zien aan hun ouders en andere belangstellenden. De wedstrijd voor 9 jaar e.o. wordt gehouden op de ochtend in de turnhal in Hoogeveen en ’s middags laten de jongeren vanaf 6 jaar al hun kunsten zien bij de gymmiescoremiddag.