Zaterdag 11 februari jl. werden de RWS A wedstrijden in Dalen gehouden. Tien turnsters van Olympia turnden in drie wedstrijdronden op hun eigen niveau.

Iris Knol turnde voor het eerst mee met een Regionale wedstrijd bij instap D1. Op alle toestellen turnde ze een goede wedstrijd, maar op balk liet ze punten liggen door te wiebelen en eraf te vallen. Zij eindigde op een mooie vijfde plek. Op brug ongelijk had ze het hoogste cijfer en plaatste zich hiermee voor de toestelfinales.
De junioren D en senioren C turnden in twee verschillende wedstrijden, de uiteindelijke uitslag resulteerde in provinciaal kampioenen. Yina v.d. Made stond na de eerste wedstrijd op de derde plaats, bij D niveau. Met een gemiddelde van 10,8 op de toestellen, eindigde ze uiteindelijk als zevende. Rilana Bloemerts en Marjolein Weteringe turnden hetzelfde niveau als Yina, maar kwamen op de brug ongelijk elementen te kort waardoor hun cijfer erg laag uitviel.

Ella Jakobs turnde op brug ongelijk, balk en vloer het hoogste cijfer in haar categorie senior C. Op sprong turnde ze twee verschillende sprongen, maar dit was net niet genoeg om een plaats voor de toestelfinales te halen. Ella bleef haar concurrenten voor en mag zich Provinciaal Kampioen voor een jaar noemen!

Inge v.d. Goes en Meike Smand turnden niet hun beste wedstrijd. Ze lieten punten liggen bij meerdere toestellen en eindigden als 12e en 15e.
In de laatste wedstrijd kwamen Lisa Freese, Marieke de Groote (D) en Naiobi Kampman (E) nog in actie. Op vloer en sprong turnden de meiden een mooie oefening. Waarbij ze zich beiden plaatsten voor de sprongfinale. Daarna kwamen voor Lisa en Marieke nog de moeilijkere toestellen. Brug ongelijk zagen ze het meest tegenop en balk als laatste toestel, waarop ze niet konden blijven staan. Zij eindigden als 12e en 11e. Daarentegen turnde Naiobi wel goed op brug ongelijk en balk. Een mooie stabiele oefening op balk, eindigde ze met een 11,55 op een vierde plaats en twee toestelfinales op brug en balk.Op 25 maart a.s. hebben deze turnsters nog een kans om zich te plaatsen voor de toestelfinales later dit seizoen.

Naiobi, Lisa, Marieke en Ella