Zaterdag 4 februari jl. turnden de meisjes en dames van Olympia in de turnhal in Hoogeveen hun eerste Regio wedstrijd.

De wedstrijd was verdeeld in vier ronden. Om 8 uur begonnen de zeven instappers D2 en twee junioren E. Er was een ontspannen sfeer en de meisjes hadden er veel zin in. Ze lieten hun oefeningen zien aan vader, moeder, broertjes en zusjes. Zelfs opa’s en oma’s kwamen kijken, omdat het zo lekker dichtbij was. In deze ronde was er voor Olympia geen podiumplek, maar wel een paar plekken behaald voor de provinciale kampioenschappen en toestelfinales later dit seizoen.

In de tweede wedstrijd stonden Lieke Gruppen, senior F, en Alissa Kruizinga, instap D2, wel op het podium, zij werden derde. Laura Veenstra stond een treetje hoger bij junior G. De andere turnsters konden net niet tegen hun concurrenten op, maar ook zij behaalden wel een toestelfinale.

Merel Strijker, pupil 1 D2, wist ook een bronzen medaille te veroveren in de derde wedstrijdronde. Vlak daarachter werd zij gevolgd door Norah Mannak en Sharon Slingenberg. Karin Vos werd bij junior F tweede. Laura Verhagen en Rosanne de Jonge turnden voor het eerst ook op dit niveau. Zij hebben mooie cijfers behaald, waarmee Laura op brug ongelijk een toestelfinaleplaats behaalde.

De laatste ronde was voor het eerst in de avond, dit was voor sommige wel even wennen. De hele dag zenuwachtig zijn en dan nog proberen om een goede prestatie neer te zetten. Bernieke de Groot kon haar zenuwen goed bedwingen en bemachtigde een bronzen medaille bij de pupillen 2 D2. Zo kon Naomi Verhage ook met deze medaille naar huis bij jeugd 1 D2. De andere vijf meisjes in deze categorieën lieten punten liggen op balk en vloer door elementen en pasjes te vergeten. Voor de volgende wedstrijd wordt dit dus nog even goed stampen van de oefenstof.Selma Pekel, senior E, werd met haar harde werken beloond. Zij behaalde een mooie tweede plaats. Met op vloer het hoogste cijfer 12,300.

Na een lange dag, werd er vlot opgeruimd door de vrijwilligers en konden we tevreden terugkijken op een mooie wedstrijddag.