Afgelopen weekend vonden de toestelwedstrijden van C.G.V. Olympia Hoogeveen plaats in de turnhal in de Vermeerstraat. 105 deelnemers en deelneemsters van jong tot oud kwamen in actie!

Vanaf acht uur ’s ochtends werd de sporthal gevuld met deelnemers en deelneemster. Ook was het publiek al goed gevuld op de vroege ochtend door ouders en andere fans.
De zenuwen gierden door de lichamen van de 105 deelnemers en deelneemsters die stonden te popelen om hun beste prestatie neer te zetten. Na de opmars en een goede warming-up kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Bij deze wedstrijd kreeg elke turner en turnster de vrijheid om zijn/haar favoriete drie toestellen te kiezen en hierop een oefening te turnen. Voor de dames kon er gekozen worden uit: balk, brug, vloer, sprong, minitrampoline en ringen. Bij de heren kon er gekozen worden uit: vloer, voltige, ringen, sprong, brug, minitrampoline en rekstok. In de acht rondes werden deze toestellen geturnd. Tijdens het turnen werd er aandachtig toegekeken door de jury en werden de oefeningen gejureerd op moeilijkheid (D-score) en uitvoering(E-score). De 2 scores bij elkaar maken dan de eindscore. De leiders en leidsters waren ook aanwezig om de deelnemers te begeleiden en aan te moedigen.

Tijdens de wedstrijd werden er prachtige oefeningen geturnd door de deelnemers. Zo turnde Roan Korstanje een dubbele schroef uit de minitrampoline en lande deze keurig. Inge van de Goes turnde een prachtige balkoefening waarbij ze een flikflak op de evenwichtsbalk uitvoerde. Ook op brug turnde ze een foutloze oefening met een wippertje. Anouk Wittering turnde als enige van alle deelneemsters een loopsalto op de balk en bleef hierbij staan. Ook door de jeugd werd er goed geturnd en foutloze oefeningen uitgevoerd. 

Na de laatste ronde was het tijd voor de prijsuitreiking. De deelnemers liepen in een lange rij van klein naar groot de zaal binnen tijdens de opmars. Vol spanning wachtte iedereen af. Er waren veel verschillende niveaus dus daarom werd er steeds alleen de 1e prijs uitgereikt. Er waren in totaal 47 medailles om te verdelen. Alle prijzen werden per toestel uitgereikt. Er waren 2 deelneemster en 2 deelnemers die op alle drie de toestellen een 1e prijs hebben gewonnen. Bij de jongens was dat Lionel Visbeen die een goede prestatie had neergezet. Bij de mannen was dat Roan Korstanje. Hij had op rek, vloer en minitrampoline foutloze oefeningen geturnd. Bij de meisjes was dat Dani van Trigt, zij turnde op sprong, ringen en minitrampoline goede oefeningen. Bij de vrouwen was dat Inge van de Goes. Zij turnde op balk, brug en ringen indrukwekkende oefeningen.

Het was echt een geslaagde wedstrijd en een mooie afsluiter van het turnseizoen!

Na de toestelwedstrijden in de ochtend, werd de zaal omgebouwd voor de gymmiescoremiddag. In de middag waren namelijk de jongens en meisjes van zes tot twaalf jaar aan de beurt. Rond twee uur werd het drukker en drukker in de zaal. Bijna 100 jongens en meisjes hadden zich voor de gymmiescoredag opgegeven. Ook al was het erg warm in de zaal, de kinderen deden goed hun best. 

In hun eigen groepje gingen ze alle onderdelen bij langs om zoveel mogelijk gymmies, soort flippo’s, te verdienen. De jongens en meisjes konden de beoordelaars laten zien wat ze hadden geleerd op onder andere de balk, aan de ringen en op de rekstok. Daarnaast waren er ook veel ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, die konden zien wat de kinderen allemaal al konden. Ze konden ze zien dat de kinderen bijvoorbeeld in handstand stonden en in de trampoline verschillende sprongen konden maken. Nadat de kinderen alle onderdelen bij langs waren geweest, was het alweer tijd voor de afsluiting. Na een afsluitingsdans, was de middag alweer voorbij. De kinderen hebben hard gewerkt en veel gymmies verdiend.