Assen – Afgelopen zaterdag werden de Provinciale Kampioenschappen turnen gehouden in sporthal Pitteloo. Twintig turnsters van Olympia deden in tien verschillende categorieën mee.

Nicole en Renate de Vries, Karin Vos, Luna v.d. Berg, Nikki Weide, Bernieke de Groot, Dewi Switijnk, Evon Everts en Myrthe Meiring turnden in de eerste wedstrijdronde. Op de toestellen sprong, brug, balk en vloer lieten de dames wisselende oefeningen zien. Bij de een ging de brug beter en bij de ander de vloer. Bij vloer liet Evon een mooie strakke oefening zien. Myrthe turnde een keurige oefening op de brug ongelijk. Dewi turnde een mooie oefening op de balk. Deze meisjes turnden bij niveau pupil 2 D2 en eindigden in de middenmoot. Nicole en Luna wisten het podium te behalen in hun eigen categorie. Nicole werd tweede en Luna derde.

In de tweede wedstrijdronde kwam Iris Knol als beste naar voren in haar categorie. Zij wist haar podiumplaats te verdedigen van de vorige wedstrijd en liet nu ook haar concurrenten uit de noordelijke regio achter zich. Norah Mannak kreeg vorige week te horen dat ze extra bijgeplaatst was en heeft nog snel de puntjes op de i kunnen zetten. Zij wist zowaar vierde te worden in haar categorie! De instappers Alicia Liefers, Memphis Eshuis en Lotte Post hadden veel tegenstanders. Zij behaalden respectievelijk de zestiende, zeventiende en zevenentwintigste plaats.

Mila Hoogeveen en Roos Turkstra turnden bij jeugd 1 D2 tegen elkaar. Mila heeft de laatste weken niet goed kunnen trainen door een blessure aan haar knieën en rug, maar wilde deze wedstrijd niet overslaan. Gelukkig had ze weinig last met haar oefeningen en kon ze toch haar oefeningen goed uitvoeren en resulteerde dit in een eerste plaats. Roos turnde ook een goede wedstrijd en eindigde als vierde. Laura Verhagen, Colette Zwiers en Sanne v. Dam turnden bij de senioren F en G. Laura ging goed van start en stond op de tweede plaats na twee toestellen, maar de anderen haalden haar in en ze eindigde als vijfde. Sanne behaalde bij niveau G een zilveren medaille op. Aan de andere kant van de zaal turnde Anouk Wittering bij pupil 1 D1. Zij turnde een stabiele wedstrijd en liet zien dat ze plezier in het turnen heeft.
Al met al een mooie dag met goede prestaties bij de verschillende categorieën. De meisjes kunnen zich nu focussen op de toestelfinales, die gehouden wordt in Beilen op 25 mei.