Zaterdag 6 april jl. werden de Regionale wedstrijden voor de turnsters van de 3e en 4e divisie geturnd. Deze wedstrijden werden gehouden in Hollandscheveld.

De wedstrijden waren verdeeld in drie ronden. ’s Morgens waren Fleur Nijmeijer, Feline Pranger, Pien de Lang, Ellen Evers, Naomi Mol en Sam Prijs, de instappers D1, aan de beurt. Voor hen de eerste Regionale wedstrijd, dus extra spannend. Naiobi Kampman turnde ook in wedstrijd een, maar dan bij de junioren D niveau. Bij de deur stonden ze al met spanning te wachten tot ze naar binnen mochten. Ze hadden er allemaal veel zin, wat natuurlijk erg belangrijk is bij een sport!

De jongsten begonnen bij de brug ongelijk. De meisjes moesten eerst zwaaien aan de hoge ligger en daarna nog een vervolg aan de lage ligger. Dit deden de meisjes goed en was de eerste spanning eraf. Fleur behaalde hier zelfs al een toestelfinaleplaats voor! Naiobi turnde op de vloer. Helaas deed de muziek het niet goed en dat turnt niet lekker. De concentratie is dan weg en hierdoor voer je minder je elementen uit. Bij sprong, het tweede toestel, ging het al beter. De meisjes van instap zaten gezellig dichtbij, dus tussendoor wat te kletsen. Zij turnden op de balk, waar ze een handstand en koprol moesten maken. Pien maakte een mooie handstand en Feline bleef erop bij de koprol. Na de balk, kwam voor hen de vloer. Dit toestel was de dag ervoor nog even goed geoefend. Welke kant moet je op en doen we wel of geen overslag. Naomi maakte een mooie overslag met kaats erachter en had nog vaart over. Over een paar jaar maakt ze er vast een mooie salto voorover achteraan! Ellen turnde dit onderdeel mooi in de maat van de muziek.

Naiobi turnde een vlotte brug oefening en plaatste zich alvast op dit toestel voor de toestelfinale. Na deze drie toestellen stond Naiobi derde. Als laatste komt dan nog de balk, waar ze meestal een stabiele oefening laat zien. Dit ging deze keer helaas mis en eindigde ze uiteindelijk als zevende.

Sam maakte bij sprong, hun laatste onderdeel, een keurige overslag tot ruglig en plaatste zich op dit toestel.

In de middag turnden Meike Smand bij jeugd 2 E niveau en de senioren D niveau Selma Pekel en Geranne v.d. Hof. Helaas moest Marieke de Groot afzeggen door een blessure aan haar knie. Hun wedstrijd begon op vloer, waar ze hun eigen dansje konden tonen. Ze gingen goed van start. Geranne turnde de overslag-salto voorover voor het eerst en bleef hierbij staan.

Op sprong hebben Meike en Selma twee verschillende sprongen gesprongen om te proberen om zich te plaatsen voor de finale, wat helaas niet gelukt is. De brug ongelijk vinden de dames een lastig onderdeel. Het vergt kracht en alles moet achter elkaar geturnd worden. Dit lukt bij de een wat makkelijker dan bij de ander.

Als laatste toestel turnden de dames op de balk. Geranne en Selma sprongen er beide bij de pirouette van de balk af en dat kost punten. Maar bij de zijwaartse handstand en boogje achterover bleven ze erop!

Deze dames turnden een goede wedstrijd met hier en daar wat kleine foutjes, wat ze kunnen verbeteren voor 11 mei a.s. Dan organiseert Olympia de wedstrijd voor deze meiden in het Activum.

auteur: Lonneke Verhage

Deeelnemers ochtend

Deeelnemers middag