Volledige versie van persbericht in de Sportkrant 2017-2018, verschenen als bijlage van de Hoogeveensche Courant op 20-7-2017. Geschreven door Adrie Verhage.

Oudste lid ( Truus Jonker-Overdijk (86) en jongste lid (Bart Wimmenhove (1,5)

Olympia, een leven lang gymmen

Het beweegaanbod van de c.g.v. Olympia loopt van jong tot oud, van de peuter, die net kan lopen, tot de 80-plusser, die niet stram wil worden.

We geven les in verschillende disciplines: dans, acrogym, gymnastiek en turnen en ook Club Extra.

Zodra de peuter kan lopen is hij welkom. Samen met een volwassene, vader, moeder, opa, oma of oppas oefenen ze voor Beweegdiploma 1.

Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben samen een leuk beweegprogramma ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Met gevarieerde oefeningen en bewegingen leren peuters en kleuters de basis van bewegen. Olympia is officieel erkende aanbieder van het Nijntje Beweegdiploma.

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de Nijntje beweeglessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de lessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

Na de peuterlessen kunnen de kinderen doorstromen naar de kleuterdans of de kleutergymnastiek, afhankelijk waar hun belangstelling ligt. Beide kan natuurlijk ook. Welke weg je ook kiest, je kan altijd door.

Kies je voor dans dan is de weg via Kidsdance naar jazzdans of aerobic tot aan de senioren van 55+, die wekelijks een uurtje bewegen op muziek.

Volg je de route van de gymnastiek: van algemene gymnastiek naar turnen, springen of recreatieve gym en vandaar naar Sport Fit. Ook op wat oudere leeftijd wil je “lenig” blijven en je algemene conditie behouden.

Een vorm waar dans en turnen samenkomen is de Acrogymnastiek: acrobatiek en dans met twee- of drietallen of in groepsverband. Eem prachtige sport ook om naar te kijken.

Wat je ook kiest: het plezier in het bewegen staat voorop!

Maar dat niet alleen, de leden van Olympia komen ook om iets te leren, om beter te worden in hun sport of om minstens te behouden wat ze al kunnen. Of dat nou een kunstje, een dans of je uithoudingsvermogen is. En voor de meer getalenteerden zijn er selectietrainingen.

Ook voor kinderen met een motorische achterstand hebben we lessen: Club Extra. Het doel van deze groepen is niet alleen de achterstand in te halen, maar vooral ook het plezier in bewegen terug te brengen.

Op alle niveaus doen we mee aan wedstrijden en demonstraties bij dansen, springen en turnen.

Dus: OLYMPIA IS ER  VOOR JONG TOT OUD!