Het is zaterdag 15 juli 2017 en buiten heerlijk zomer weer, maar voor 67 turnsters/ turners van Olympia was het de tweede Gymmiescore dag voor dit jaar!

Rond kwart over twee gingen de enthousiaste en soms wat zenuwachtige kinderen van start in de turnhal. Eerst een warming- up op muziek en daarna gymmen maar!

Er waren elf onderdelen waarbij de kinderen konden laten zien hoe goed ze de oefening al kenden en hier zo een gymmie mee konden verdienen. Een gymmie is een rond schijfje met een plaatje erop behorende bij een gym oefening. De kinderen hebben een map waar ze deze gymmies dan allemaal in kunnen verzamelen.

De kinderen gingen in groepjes langs de volgende onderdelen: arabier, balanceren, flanken, flikflak,(handstand) overslag, kip, los om, reus, salto achterover, salto voorover en vrije sprongen. Ieder groepje had per onderdeel elf minuten de tijd en alles liep goed achter elkaar door.

Er waren veel supporters af gekomen op dit evenement, wat het gymmen extra leuk maakte voor de kinderen.

Tegen vijven werd de dag afgesloten met een gezamenlijke dans op de “hooki pooki”. Om vijf uur gingen er 67 blije kinderen naar huis met heel veel verdiende gymmies!