Emmen, 10 juni jl. werden de toestelfinales turnen van Regio Drenthe gehouden in de sporthal Angelsloo. Olympia deed mee met 124 finale plaatsen op vijf verschillende toestellen; sprong, brug ongelijk, balk, vloer en ringen.

In de eerste wedstrijdronde deden de turnsters van Olympia mee bij 29 toestelfinales. De wedstrijd verliep vlot en de meiden in deze ronde deden erg hun best. Ze lieten mooie oefeningen zien en zelfs wat nieuwe elementen in hun oefeningen. Dat is altijd het leuke aan deze wedstrijd. Je bent vaak geplaatst op het toestel waar jij in uitblinkt en dan kan je ook nieuwe elementen in je oefening laten zien. Zo turnde Selma Pekel een boogje achterover op de balk en bleef hiermee op de balk. Ze behaalde dan ook het hoogste cijfer en werd eerste op dit toestel. Dit waren niet de enige medailles die Selma verdiende. Zij werd ook eerste op vloer en derde op sprong en ringen. Geranne v.d. Hof wist Selma net niet te verslaan op de vloer en werd tweede. In dezelfde categorie als Selma en Geranne, turnde Kirsten naar de eerste plaats op het ringenzwaaien.

Naiobi Kampman en Inge v.d. Goes turnden op de balk een stabiele oefening en wisten allebei in hun eigen categorie de bronzen medaille in de wacht te slepen. Inge nam ook een gouden medaille in ontvangst op de ringen.

In de andere wedstrijdronden waren ook de jongste deelneemsters van Olympia aan de beurt. Zij waren bijna allemaal geplaatst op de brug en de balk. Vanessa Djirlauw turnde op alle toestellen en zij werd derde op de brug ongelijk. Op de ringen turnde Vanessa een mooie dislok en salto af. Alissa Kruizinga mocht de bronzen medaille ontvangen voor dit toestel. Norah Mannak nam een zilveren medaille voor de brug ongelijk mee naar huis.

Bij de jeugd 1 D2 turnden Naomi Verhage, Luna v.d. Berg en Nikki Weide een goede wedstrijd, zij werden respectievelijk 1e, 2e en 3e bij het ringenzwaaien en alle drie bij een andere categorie. Bij het ringenzwaaien was de inschrijving voor het niveau vrij, waardoor Luna een dislok-vouwhang en streksalto af kon turnen en de andere meisjes een lager niveau.

Ook bij het ringenzwaaien was er een medaille voor Marieke de Groote (2e) en Nicole de Vries (1e), naast dit toestel heeft Marieke ook nog een derde medaille gewonnen op sprong. Zij sprong twee verschillende sprongen tot stand en dat leverde haar een mooie bronzen medaille op.

De leiding en turnsters konden tevreden terugkijken op een warme, geslaagde dag met 25 medailles van verschillende kleuren.

Verslag geschreven door Lonneke Verhage


Kirsten, Selma en Nicole.