Afgelopen zaterdag (20/5) vonden in Hollandscheveld de tweede wedstrijden van de RWS C plaats. Dit zijn de wedstrijden voor de lagere niveaus. Van de 28 deelneemsters van de C.G.V. Olympia die hieraan meededen, kwamen er 15 met een medaille thuis.

Bij wedstrijden kun je kiezen voor de vijfkamp of de vierkamp. De vijfkamp houdt in dat er wordt geturnd op vijf toestellen: sprong, brug ongelijk, balk, lange mat en ringenzwaaien. Het is ook mogelijk om een vierkamp te turnen, waarbij het ringenzwaaien niet wordt gedaan. Binnen Olympia wordt echter gekozen voor de vijfkamp.

Voor een aantal deelneemsters was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen. De meeste meisjes hadden de vorige wedstrijd op 1 april ook al meegedaan.

In de eerste wedstrijd turnden Nova van de Beld en Rosalin Schonewille zich knap naar een eerste en tweede plek in hun categorie; pupil 1 D4. Omdat er weinig deelneemsters waren aan zowel de 4- als de 5-kamp, werd het ringenzwaaien apart gedaan. Nova van de Beld behaalde hier een bronzen medaille. Jeslyn Bartelings turnde een stabiele wedstrijd en werd 17e in een sterk deelnemersveld bij pupil 1 D3. Myrthe Loovers, Chantal van Dam, Djamila Marissen, Sanne van Dam en Daphne Mensen konden dit keer geen potten breken bij jeugd 2 en junior H. Zij eindigden in de middenmoot.

In wedstrijd 2 had Olympia 11 deelneemsters bij instap D4 en instap D3. Evon Everts hoopte dit keer 3e te worden, nadat ze vorige wedstrijd net naast het podium belandde. Ze behaalde tot haar eigen verrassing de gouden medaille. Lisa Visbeen werd 3e. Ook de andere meisjes bij instap D4 turnden een stabiele wedstrijd en eindigden in de middenmoot. Bij instap D3 was Dewi Strijker de vorige wedstrijd op het podium beland, maar deze wedstrijd had ze haar dag niet; in een sterk deelnemersveld werd ze 10e. Anna Dunsbergen deed het beter dan de vorige keer en werd 8e. Voor Laquisha Penninkhof was het de eerste keer dat ze meedeed, zij werd 11e.

Bij wedstrijd 3 werd er geturnd in de categorie pupil 1 D5. Eline Vos, Vera Kruizinga en Annelijn de Jong deden deze wedstrijd ook mee. Annelijn werd 9e, Vera kreeg het brons omgehangen en Eline 2 zilveren medaille; ook een voor het ringenzwaaien. Sièna van de Rassel deed mee bij pupil 2 D3. Bij de vorige wedstrijd had ze veel punten laten liggen, omdat ze verkeerde oefeningen turnde, maar deze wedstrijd maakte ze dat helemaal goed door met een bronzen medaille naar huis te gaan. Zij kreeg ook nog een zilveren medaille voor haar oefening in de ringen. In baan 3 en 4 had Olympia ook turnsters; Maaike van der Molen en Kirsten Strijker deden mee bij jeugd 1 D4, waar Maaike een zilveren medaille omgehangen kreeg. Adinda van de Kuit deed met heel veel plezier mee bij jeugd 1 D5, maar door het vergeten van een paar onderdelen bij de balk, eindigde ze als 11e. Bij pupil 2 D5 turnden 4 turnsters van Olympia hun wedstrijd, Naomi Zuurveen werd hier eerste, Elise Knol 3e. Royena Prins en Amy de Wagt werden samen 4e.

Een prima afsluiter van de dag en de leiding kijkt dan ook tevreden op de wedstrijden terug. Op 10 juni worden de toestelfinales van de RWS A en B gehouden. Ook hier heeft Olympia deelnemers.

Auteur: Nelleke van der Zwaard – Verhage