Almelo, 13 mei jl. werden de bondskampioenschappen voor de 3e divisie gehouden. Ella Jakobs van Olympia Hoogeveen had zich hiervoor geplaatst.

Al een paar weken was Ella zenuwachtig voor deze wedstrijd. Voor het eerst naar een landelijke finale voor haar en haar trainsters, Lonneke en Ilse.

Gelukkig mocht Ella beginnen bij de brug ongelijk, een sterk onderdeel van haar. Het inturnen ging redelijk, nog een beetje te snel alles willen doen en de bewegingen niet af maken. Tijdens de wedstrijd ging dit wel goed. Ella turnde als enige een kommetje op de brug. Dit is een vluchtelement van de hoge ligger over de lage ligger met een halve draai. Ook de reuzendraai werd niet veel geturnd. Met deze moeilijke elementen scoorde ze helaas niet erg hoog (9.0).

De evenwichtsbalk is het meest gevreesde toestel van Ella en van meerdere turnsters. Het duurde erg lang voordat Ella aan de beurt was en dat bevorderde haar rust niet. Met drie grote wiebels en een val, behaalde ze een 9,50.

Als derde toestel was de vloer aan de beurt. De vloer veerde goed, waardoor Ella mooie hoge sprongen kon laten zien. Met haar cijfer 12.00, was ze dan ook erg tevreden mee. Iets hoger scoorde ze op de pegasus met een tsukahara gehurkt. Met deze sprong, eindigde Ella op een 31e plaats.