Meppel, Bellingwolde en Hoogeveen waren afgelopen zaterdag 1 april de plaatsen waar 50 turners en turnsters van Olympia hun wedstrijd draaiden. De RWS-C wedstrijd in Hoogeveen werd georganiseerd door de vereniging zelf i.s.m. de Regio Drenthe.

De jongste deelnemers van Olympia hadden een thuiswedstrijd in het Activum. Voor de meeste meisjes was dit hun allereerste wedstrijd. Ze waren dan ook best zenuwachtig. Toch resulteerde dit in een flink aantal medailles. Na wedstrijd 1 stonden Eline Vos en Vera Kruizinga op de eerste en tweede plek op het podium. Nova van de Beld en Maaike van der Molen mochten een zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij sommige categorieën werd het ringenzwaaien apart gedaan. Ook hier behaalden Maaike en Nova een medaille, respectievelijk kregen ze goud en zilver omgehangen. Nienke Smit zag haar oefening aan de ringen beloond met een bronzen medaille.

Bij de tweede wedstrijd kwamen 12 deelneemsters van Olympia in actie en drie hiervan belandden op het podium. Dewi Strijker en Lisa Visbeen behaalden de tweede plaats in hun eigen categorie en Amy Doldersum werd eerste. Ook de overige meisjes deden het goed op hun eerste wedstrijd.

Als laatste kregen Naomi Zuurveen, Shanti Vos en Danielle Gruppen in wedstrijd 3, respectievelijk het goud, brons en zilver omgehangen.

Daniël Jansen goud
Ook de jongens van Olympia namen afgelopen zaterdag deel aan de wedstrijden die werden georganiseerd in Meppel. Verdeeld over de dag namen tien jongens deel aan deze wedstrijd. Er was veel concurrentie, de jongens moesten dus heel hard aan het werk om een podiumplaats te bemachtigen. Daniël Jansen mocht na 6 toestellen plaatsnemen op het hoogste podium en een welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen. Ook Rick Gerdes viel in de prijzen, hij ging naar huis met een bronzen medaille. Luca Hermsen maakte het feest compleet met een tweede plaats.

Ella Jakobs naar NK
De halve finale van de 3e divisie werd gehouden in Bellingwolde. De sporthal was druk bezet met toestellen, turnsters, juryleden, leiding, vrijwilligers en natuurlijk het publiek. De sfeer was goed.

Yina v.d. Made turnde bij de junioren D. Op de eerste drie toestellen (vloer, sprong en brug ongelijk) behaalde Yina een 11.00. Als laatste haar lastigste toestel balk, kon ze helaas niet de 11 punten behouden. Zij eindigde op een achttiende plaats met een reservefinaleplaats voor sprong.

In de avond turnde Ella Jakobs een fantastische wedstrijd. Na haar vloeroefening en tsukahara op sprong stond ze op de eerste plaats. Haar brugoefening viel tegen, doordat ze bijna viel met het kommetje. Dit is een element van de hoge ligger over de lage ligger met een halve draai. Ze kon het gelukkig van zich afzetten voor het volgende toestel balk. Heel erg gefocust liet ze een superstabiele oefening zien. Na dit toestel was het wachten tot alle cijfers binnen waren. Ze stond toen derde. Het allerlaatste meisje op vloer, haalde haar net op het laatst in en met 0,049 verschil eindigde Ella op een vierde plaats. Hiermee mag ze naar de finale op 13 mei in Almelo en staat ze reserve op de toestelfinale balk.

Provinciale Kampioenschappen
Aankomende zaterdag 8 april organiseert Olympia de provinciale kampioenschappen van Regio Drenthe. Negentien Olympianen turnen in vier verschillende wedstrijdronden in de Sporthal aan de Valkenlaan om te proberen kampioen van Drenthe te worden. Voor meer informatie zie het programma op www.noord.kngu.nl.