Eerste turnwedstrijd Activum

Hoogeveen, 25 maart jl. werden de hoogste Regionale wedstrijden van Drenthe gehouden in het Activum. Zeven turnsters van Olympia turnden een thuiswedstrijd, wat toch ook nog wel ‘uit’ voelde.

Iris Knol, instap D1, startte haar wedstrijd op sprong. Dit is niet haar beste toestel, maar toch maakte ze twee goede verschillende sprongen. De balk was dit keer haar beste toestel, met een zeer stabiele oefening, scoorde ze hier een hoog cijfer 14,05. Na drie onderdelen stond ze op de eerste plaats, waarna ze nog vloer moest turnen. Hier liet ze wat punten liggen en eindigde op een keurige vierde plaats en mag hiermee door naar de Provinciale Kampioenschappen op 8 april a.s., ook in Hoogeveen.

In wedstrijd twee turnden Yina v.d. Made bij de junioren en Ella Jakobs bij senior C. Beide meiden hebben volgende week hun halve finale van de 3e divisie in Bellingswolde en was deze wedstrijd een mooie generale repetitie. Op sprong begon hun wedstrijd en hier turnde Ella voor het eerst een tsukahara. Dit is een sprong, waarbij je eerst een arabier op de pegasus maakt en gevolgd door een salto achterover. Ze was hier erg zenuwachtig voor, maar ze kwam tot stand met een klein pasje. Yina haar favoriete toestel volgde na de sprong, de brug ongelijk. Ze draaide een vlotte oefening met haar hoge salto af, is altijd een genot om naar te kijken. De andere onderdelen, balk en vloer, turnden de meiden redelijk stabiel en zij eindigden als elfde (Yina) en vijfde (Ella).

In deze ronde turnden Meike Smand en Inge v.d. Goes bij de pupillen 2 N3. Zij lieten deze wedstrijd allerlei nieuwe elementen zien, die ze de afgelopen maanden hebben geleerd. Op vloer sprongen ze beiden arabier-flikflak-hurksalto achterover. Een moeilijke combinatie die ze nog niet zo lang onder de knie hebben. Op sprong arabier – flikflak op verhoogd vlak, waardoor hun D-score omhoog ging. En op de balk een boogje achterover. Zij waren hier allebei erg blij mee. Meike eindigde als zestiende en Inge op een vierde plaats.

De senioren D, Marieke de Groote en Lisa Freese, turnden in de laatste wedstrijdronde. Ook zij begonnen op sprong, waarvoor ze beide vorige wedstrijd al een toestelfinale voor behaald hadden. Ook nu sprongen zij twee verschillende mooie sprongen. De brug ongelijk, voor beide dames niet een sterk onderdeel, brachten ze er redelijk vanaf. Marieke eindigde als negende en Lisa als twaalfde.

De hal was ruim opgezet en de toestellen turnden, volgens de meiden, goed. Een mooie wedstrijddag in een nieuwe zaal, daar kan de gemeente trots op zijn.