In Assen werden op 28 januari de voorronden voor de turnsters van de 3e divisie gehouden. In sporthal Pitteloo was een warme sfeer en de turnsters hadden er veel zin in.

De turnsters van Olympia deden mee in verschillende categorieën en alle zes voor het eerst op dit niveau. Meike Smand en Inge v.d. Goes zijn de jongste twee deelneemsters, zij turnden mee op pupil 2 N3. Met spanning op hun gezichten begonnen zij hun wedstrijd op sprong. Twee verschillende sprongen moesten ze springen en na hun overslag over de pegasus waren ze hun eerste zenuwen kwijt. De tweede sprong, salto voorover, ging bij beide ook tot stand. Aan de andere kant van de zaal startte Ella Jakobs bij senior C haar wedstrijd op brug. Dit is een van de favoriete toestellen van Ella en dat is lekker om mee te beginnen. Met een nieuw element, draaide ze een bijna vloeiende oefening en stond met haar salto af in een keer stil. Ella vervolgde haar wedstrijd op balk, waarbij ze veel wiebelde maar wel op de balk bleef. Na dit toestel zei ze: ‘zo, nu naar de leuke onderdelen’. Op vloer en sprong kan ze zich lekker uitleven en liet ook hier mooie oefeningen zien. Alles bij elkaar leverde het haar een vierde plaats op en een plek voor de halve finale!

Meike en Inge waren voor de salto af op de brug best wel weer zenuwachtig. Wanneer laat ik op het juiste moment los en blijf ik na die hoogte ook staan? Helaas bleef Meike te lang klein en hield vaart over, waardoor ze achterover op de mat viel. Inge deed een extra tussenzwaai en kwam tot stand. Op de balk liet Inge een keurige oefening zien en bleef erop. Meike vindt de balk toch nog wat te smal en viel met de radslag naast de balk. Op vloer was Meike weer net wat beter dan Inge. De uitslag voor deze meisjes; Inge 9e en Meike 13e.

In de derde wedstrijdronde kwamen nog drie turnsters van Olympia in actie. Marjolein Weteringe en Yina v.d. Made bij junior D en Naiobi Kampman jeugd 2 E. Zij begonnen alle drie op sprong, waarbij ze over de pegasus moesten springen. Gevolgd door brug ongelijk. Naiobi liet een keurige oefening zien en behaalde hierbij een mooi cijfer en zelfs een tweede plaats op dit toestel. Marjolein had door de wedstrijdspanning ineens de kip weer door en kon zo toch een goede oefening laten zien. Yina vindt dit toestel ook een van de leukste onderdelen bij turnen en dat kun je dan ook aan haar vloeiende oefening zien. Alles turnt ze vlot achter elkaar met als laatste een hele hoge salto af.

De balk werd door alle meisjes stabiel geturnd. Artistiek moet nog wat verbeterd worden, dan kunnen ze hier nog wat meer punten op behalen. Als laatste de vloeroefening op eigen gekozen liedjes en zelfgemaakte dansjes, sloten ze hun wedstrijd af. Marjolein eindigde als 15e, Naiobi 13e en Yina op een mooie vierde plek en plaatste zich hierdoor ook voor de halve finale.

Bij Junior D werd Rilana Bloemerts 10e op zondag. Op zondag mochten er 8 turnsters door van die categorie.Ze is sinds kort overgestapt van DOS Dwingeloo naar Olympia.

Alle turnsters kunnen dit seizoen gelukkig nogmaals wedstrijden draaien in de Regio op zaterdag 11 februari a.s. in Dalen om zich te plaatsen voor een toestelfinale.