Opleidingen 

Binnen de vereniging vinden wij het belangrijk dat de lessen worden gegeven door gediplomeerde leiding en met de hulp van gediplomeerde assistenten. De leiding is ook verplicht om het hele jaar door verschillende bijscholingen te volgen om hun kennis bij te houden en voldoende licentiepunten te behalen om hun diploma te kunnen behouden.

De leiding wordt in veel gevallen bijgestaan door assistenten. De assistenten helpen met het begeleiden van de kinderen tijdens de les en met het klaarzetten en opruimen van de toestellen. Ook tijdens wedstrijden en activiteiten zijn heel wat assistenten actief. Aan assistenten worden eisen gesteld. Je kunt niet zomaar een groepje kinderen begeleiden. Daarom worden er cursussen aangeboden voor deze assistenten.

Veel van deze assistenten komen uit onze eigen vereniging. We vinden het belangrijk dat leden, wanneer ze daar interesse in tonen, ook de leiding kunnen helpen bij het lesgeven en eventueel later zelf voor de groepen gaan staan. We stimuleren jonge leden daarom bijvoorbeeld om een junior assistentencursus of jazz assistent 1 te volgen. Leden vanaf 10 jaar kunnen deze cursus al volgen. Vervolgens kunnen ze ervoor kiezen de vervolgopleidingen 2 en 3 te volgen om uiteindelijk de leiderscursus voor gymnastiek of jazz te kunnen doen.

Het hele jaar door vinden er verschillende opleidingen en bijscholingen plaats. Deze worden allemaal gegeven door docenten van de KNGU. Op de KNGU Campus is een duidelijk overzicht te vinden waar en wanneer welke cursus/bijscholing plaatsvindt. Bij interesse in het volgen van een opleiding of cursus kun je altijd contact opnemen met het bestuur.