Bij de turnwedstrijden (op 14/15 jan. 2023 in Nieuwehorne) voor teams en individueel D niveau voor dames van Noord Nederland deden vier turnsters van Olympia mee. Niet zonder succes, want samen turnden zij zich naar het erepodium en de halve finales in Den Haag of Rotterdam.

Tijdens deze teamwedstrijden mogen er drie turnsters per toestel turnen en de beste twee resultaten tellen mee voor de totale uitslag. Op brug ongelijk kwamen Selma Pekel, Inge v.d. Goes en Elise Mulder uit. Alle drie lieten ze een vlotte brugoefening zien met nagenoeg hetzelfde resultaat. Op de evenwichtsbalk deden Marieke de Groote, Inge en Elise hun oefening. Inge viel helaas met de flikflak van de balk, maar de andere twee dames bleven op de balk. Op de vloer vloog Marieke met haar sprongen en acrobatische elementen over de vloer en haar cijfer was het tweede hoogste van de wedstrijd, een 11.003. Na Marieke was Selma aan de beurt met haar nieuwe vloeroefening. Na de eerste serie overslag-salto voorover ging Selma met een danspas flink door haar enkel. Ze deed dapper door. Helaas niet zonder gevolgen. Haar enkel flink blauw en dik, kon ze niet meer het laatste toestel turnen. Inge liet ondanks de val van Selma, die daarna aan de beurt was, toch een mooie vloeroefening zien. Door de blessure van Selma heeft Inge haar plaats ingenomen bij sprong. Ze sprong eveneens als Marieke een ½ in ½ uit op de pegasus en alles bij elkaar resulteerde het in een verrassende eerste plaats met het team en een plaats voor de halve finale.

Individuele wedstrijden

Op zondag waren de individuele wedstrijden voor deze dames. Marieke en Elise turnden een stabiele wedstrijd. Elise’s uitvoering salto uitstap – arabier – spreidhoeksprong op de vloer was erg hoog. Marieke sprong als enige een Yamashita op sprong en bij beide dames ging de brugoefening mooi achter elkaar. In deze categorie senior niveau D eindigde Marieke als vierde en Elise als zevende. Een mooie prestatie waar ze trots op mogen zijn. Inge turnde in de middag bij de categorie junior niveau D. Ze draaide ook deze dag weer een mooie brugoefening en op vloer had ze ruimte over met haar overslag-hurksalto voorover. Op balk heeft ze haar oefening iets aangepast ten opzichte van zaterdag, maar ook nu sprong ze weer een hoge wisselspagaatsprong op de balk. Ook Inge eindigde als zevende en plaatste zich hiermee ook nog voor de landelijke halve finale. De leiding kijkt met trots terug op de prestaties van deze dames en hebben zin in de halve finale in Rotterdam of Den Haag.

(geschreven door Lonneke Verhage)