En dan is het eindelijk weer zover. Na 1,5 jaar mochten de officiële wedstrijdpakjes weer uit de kast gehaald worden en de trainingspakken weer afgestoft, want de eerste wedstrijden zijn weer een feit.

Springwedstrijden, het woord zegt het natuurlijk al. Wedstrijden waar gesprongen wordt. Geen Olympisch nummer, zoals synchroon springen op een grote trampoline, maar een team die een sprongserie laat zien. Dit werd op verschillende onderdelen, verschillende niveaus en verschillende leeftijdscategorieën uitgevoerd. De onderdelen waren minitrampoline springen, plankoline-bok, lange mat, airtrack (een verende lange mat), plank-pegasus, trampline of plank – kast en ook nog trampoline – tafel.

Na een opmars met vlaggen, alle deelnemers en een welkomstwoord van de voorzitter van de organiserende vereniging Olympia, kon het feest beginnen. Eerst even oefenen op het onderdeel, dan mocht de ronde erna inspringen en dan mocht je voor het “echie”. Streksprongen, halve draaien, hurksprongen en natuurlijk ook salto’s kwamen voorbij op de minitrampoline. Bij de lange mat werd er begonnen met koprollen, radslagen en arabieren. Wel zorgen dat je op tijd weer van de mat af bent, anders komt de volgende er al aan. Wij als publiek hebben dan al veel te zien, dus petje af voor de jury die alles ook nog in dat tempo moet beoordelen. 

Op de airtrack kwamen ook wat salto’s, flik-flakken en overslagen aan bod en bij de kast moesten ze zelfs over iemand heen springen. Tjee wat een hoogte, maar iedereen kwam er goed overheen.

Voor je het wist was iedereen geweest en was de prijsuitreiking aan de beurt. Olympia mocht die ochtend met 7 bekers naar huis. 

In de middag was niveau C aan de beurt. Officieel ook B, maar daar waren geen opgaves voor geweest. Dubbele schroeven, hoeksalto’s, gestrekte salto’s genoeg leuke onderdelen om te zien. Aan het einde van de middag waren de resultaten 9 bekers voor Olympia.

En zo heb je dan weer een hele dag sporthal achter de rug en is de eerste wedstrijd weer een feit. Hopelijk mogen we het komende seizoen van nog meer wedstrijden gaan genieten. De eerstvolgende wedstrijd voor Olympianen is op 27 november.