Er is door het kabinet bewust gekozen om de sport zoveel mogelijk open te houden omdat zij zich realiseert hoe belangrijk het is voor mensen om te sporten. Toch zijn er voor sporters boven de 18 enkele nieuwe maatregelen waar we ons aan moeten houden en dat betekent het volgende:

Groepslessen boven de 18 jaar zijn verboden

  • Volgens de KNGU wordt turnen niet gezien als groepsles. Deze lessen kunnen dus wel doorgaan, maar met nieuwe maatregelen. Zo zijn er groepjes van maximaal 2 personen per toestel toegestaan en moeten alle sporters 1,5 m van elkaar afstand houden en ook tot de leiding. De groepjes houden onderling ook 1,5 m afstand van elkaar en wisselen niet met elkaar. Op een vast moment zal de leiding volgens een vaste route de groepen laten wisselen. Een algemene instructie aan de hele groep is niet toegestaan en er wordt per tweetal individueel instructie gegeven door de leiding.
  • jazzdans wordt dan wel als een groepsles gezien omdat er de leiding algemene instructies aan de hele groep geeft. Deze lessen worden dan ook t/m 18 november stopgezet.

Lessen t/m 17 jaar

  • geen aanpassingen, deze lessen gaan gewoon door op de manier zoals we het al deden.

Ouder en kind gym

  • Ouders mogen met maximaal 2 personen tegelijkertijd bij een situatie de kinderen ondersteunen.
  • Juf Trudy heeft hierover ook een e-mail gestuurd.

We hopen dat de komende twee weken bijdragen aan een daling van het aantal corona gevallen. Het advies is nog altijd blijf thuis bij lichte klachten en laat je testen! Dus laten we daar ook nog vooral aan denken en samen op een gezonde manier blijven sporten.

Het bestuur C.G.V. Olympia