Hallo,

Hoe gaat het met je? Hopelijk nog gezond en de rest van je gezin ook! Wat zijn we toch in een vreemde situatie beland. Door alle maatregelen kunnen we sinds 16 maart niet meer samen sporten. Erg jammer, maar we weten waar we het voor doen en onze gezondheid is het allerbelangrijkste! Gisteravond heeft de regering tijdens de persconferentie aangegeven dat de maatregelen tot en met 28 april worden verlengd en dat de scholen zelfs tot en met de meivakantie dicht blijven. Dat betekent dus ook dat we in ieder geval tot die tijd niet samen kunnen sporten en waarschijnlijk tot 1 juni als de gemeente de zalen dicht houdt.

We snappen dat dit best wel wat vragen op kan roepen. We proberen alvast een paar te beantwoorden, maar mocht je nog andere vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur via secretariaat@olympiahoogeveen.nl.

Hoe zit het met de contributie?
Aangezien we een hele tijd niet kunnen sporten snappen we dat je je afvraagt of je nog contributie moet betalen. De afgelopen tijd heeft het bestuur verschillende scenario’s onderzocht en welke kosten we als vereniging nog hebben de komende tijd. We hebben onderzocht of we deze kosten kunnen dragen zonder contributie te innen. Eerst hebben we er over gedacht om de hele situatie af te wachten en een beslissing te nemen wanneer de gevolgen van de crisis in volle omvang bekend zijn. Nu de maatregelen al zijn verlengd tot en met de meivakantie (en het wellicht daarna nog verlengd wordt) vinden we het niet reëel daarop te wachten. We hebben als bestuur daarom nu al de beslissing genomen om het 2e kwartaal van 2020 NIET te innen. Dat betekent dat u de komende tijd geen afschrijving hoeft te verwachten. We snappen dat het voor sommige mensen, financieel gezien, een moeilijke tijd kan zijn en we willen door deze vreemde tijden geen leden verliezen. De eerstvolgende inning zal dan ook, zoals het nu lijkt, in juni zijn.

Hoe zit het met alle wedstrijden?
De KNGU heeft al eerder besloten om het wedstrijdseizoen per 19 maart te beëindigen. Dat betekent dat er dit seizoen geen wedstrijden meer plaatsvinden en dat geannuleerde wedstrijden ook niet meer worden ingehaald. Meer informatie hierover vind je op https://dutchgymnastics.nl/nieuws/coronavirus

Hoe zit het met inschrijfgelden voor de wedstrijden?
Als je al inschrijfgeld hebt betaald dan betalen wij dit in de komende tijd aan je terug.

Hoe zit het met activiteiten van Olympia?
Net als alle trainingen organiseren we ook geen activiteiten tot en met de meivakantie. Dit geldt ook voor het jeugdbestuur.

Hoe zit het met de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering?
Op 22 april stond de JAL gepland. Deze kan helaas ook niet doorgaan. De wet bepaalt dat het bestuur van de vereniging binnen zes maanden na afloop van het boekjaar van de vereniging verantwoording aflegt op een algemene vergadering. We hopen dan ook dat we deze nog voor 30 juni kunnen organiseren.

Hoe blijven we bewegen?
Ondertussen zijn er al verschillende initiatieven ontstaan via Facebook en Instagram om te blijven bewegen. In de komende weken zullen we dit uitbreiden om iedereen toch aan het bewegen te houden.
Voor de rest wensen we jullie een goede gezondheid toe en veel beweging! Hopelijk kunnen we elkaar in mei weer ontmoeten!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur