Meike Smand en Inge v.d. Goes turnen 3e divisiewedstrijd.

 

Zaterdag 14 december jl. werd de 3e divisie turnwedstrijd District Noord gehouden in sporthal de Valkenlaan. De wedstrijden werden georganiseerd door de KNGU in samenwerking met Olympia Hoogeveen en DOL/Olympia Nieuw Amsterdam.

Twee deelneemsters van Olympia turnden bij junior D mee in de eerste wedstrijdronde. Meike Smand turnde op sprong twee verschillende sprongen in de hoop zich alvast te plaatsen voor een toestelfinale sprong. Zij turnde een half in, half uit en een overslag over de pegasus. Het is nog niet bekend of ze hiervoor geplaatst is, net zoals de andere toestellen is dit nog een verrassing. Inge v.d. Goes sprong maar één sprong. Zij blesseerde zich net vorige week op de één na laatste training aan haar lies. Het afzetten bij sprongen en rennen deed nog zeer en kon ze niet een goede aanloop nemen om twee verschillende sprongen te springen. Het toestel erna, de brug ongelijk, liet Inge een vloeiende oefening zien en met een 9.400 een 4e plaats op dit toestel. Voor Meike ging dit minder soepel en ze kon de zolendraai niet meer turnen door te veel vaart. Op de balk echter ging het goed. Beide meiden bleven erop bij de radslag en het boogje achterover, wat best wel lastig is op tien centimeter breedte.

Helaas ging het voor Meike mis bij de vloer bij het inturnen. Ze overstrekte haar knie bij de salto voorover en kon niet meer verder turnen. Inge deed haar best nog even met haar vloeroefening en kon de wedstrijd afsluiten met een tiende plaats.

De vrijwilligers van Olympia hebben de wedstrijd met een goed vervolg laten verlopen. Met z’n allen de schouders er onder zetten, blijkt ook deze wedstrijd weer gelukt te zijn en was het een geslaagde dag!

Sporthal Valkenlaan

Lonneke, Inge en Meike

Auteur: Lonneke Verhage