Zaterdag 14 april jl. werden de PK van Groningen en Drenthe gehouden in Hoogezand. Voor deze wedstrijd hebben de turnsters zich kunnen plaatsen in de voorgaande wedstrijden dit seizoen.

In de 1e wedstrijdronde mocht Iris Knol, die zich op het nippertje plaatste voor deze wedstrijd, in actie komen. Ze was niet zenuwachtig en turnde haar toestellen zoals in de trainingen. Op de balk met een mooie split als opsprong startte ze haar wedstrijd. Ze sprong verschillende sprongen en acrobatische elementen. Helaas viel ze eraf bij de radslag en had ze vaart over bij de salto af, maar turnde voor de rest wel een goede balkoefening. Op de vloer maakte Iris een dubbele flikflak en ook de stut tot handstand lukte dit keer weer. Bij sprong mocht ze twee verschillende sprongen maken. Eerst de hurksalto voorover en deze ging heel hoog en tot stand. Haar tweede sprong, overslag over de pegasus, ging net zo mooi en hierbij landde ze ook in een keer. Als laatste toestel ging Iris naar de rekstok. Ze zwaait hier met bandjes, zodat ze er niet af kan glijden. Ook zitten er wat krachtelementen in haar oefening en ook die gingen goed. Iris kan met een tevreden gevoel terugkijken op haar wedstrijd.

Inge v.d. Goes, Meike Smand en Selma Pekel waren ’s middags aan de beurt. Zij startten allen op de brug ongelijk. Bij het inturnen ging de oefening van Selma bijna vlekkeloos, helaas bij de wedstrijd niet. Ze turnde minder ruim en netjes, maar haar cijfer viel mee. Meike kwam er bijna niet op bij de kip, maar turnde haar oefening vlot achter elkaar. Bij Inge ging deze wedstrijd eindelijk de hurksalto af goed. Hier was ze wel opgelucht van. Het volgende toestel balk hadden ze alle drie erg veel zin in. Helaas werden ze afgeleid door het rumoer in de zaal en vielen ze allemaal een of meerdere keren van de balk.

Op vloer lieten de meiden zien dat ze dit goed onder de knie hebben. Mooie hoge sprongen en vlotte draaien. Als laatste toestel gingen ze naar de pegasus en sprongen ze een half in half uit. Alle drie tot stand.

Inge eindigde als hoogste van deze drie dames als vierde. Nu kunnen ze trainen voor de toestelfinales op 9 juni a.s. in Zuidwolde.

(auteur: Lonneke Verhage)